3D Látványtervezés

 
1. Személyesen találkozunk.
Az első alkalommal a helyszínen megbeszéljük az átalakítással kapcsolatos terveket, elképzeléseket, igényeket.
 
2. Számítógépes látványtervek készítése - vázlati szinten
A megbeszéltek alapján személyesen elkészítem a 3 dimenziós terv vázlatát -igény szerint-, egy vagy több verzióban. Az első tervezés során, még nem a konkrétan megvásárlásra kerülő bútorokkal, de méreteiben, elrendezésében már minden bútor belekerül, szabvány méretekkel, mely jól mutatja, hogy funkcionálisan, használhatóság szempontjából és esztétikailag hogyan fog kinézni, működni az új lakás, ház, enteriőr. A munkámhoz a Chief Architect Premier amerikai professzionális építészeti és lakberendezői szoftvert használom, mely teljesen élethű, fotószerű képet alkot. Használatával rendgeteg időt és pénzt spórolunk meg, hiszen azonnal látható a végeredmény. A program segít megmutatni, hogy milyen lesz a lakás, ház a valóságban -annak is, akinek a 2 dimenziós terveknél ez korábban gondot okozott. Lehetőségünk van a lakásban akár már a tervezés során virtuálisan körbesétálni, megnézni a helyiségeket különböző szín kompozíciókban, és különböző berendezéssel is.
 
3. Végleges berendezési terv elkészítése
A berendezési terv jóváhagyása után (vagyis minek pontosan hol lesz a helye) következik a konkrét bútorok, burkolatok, lámpatestek kiválasztása, melyeket beleteszem a már elkészített tervbe, ezáltal az már  a végleges, kiválasztott variációt mutatja. Ekkor még mindig lehet változtani, még sokkal egyszerűbb, mint majd később...
 
4. "Bevásárló lista"-Konszignáció
A kiválasztott, jóváhagyott berendezési tárgyakról egy konszignáció készül, amely részletesen tartalmazza azok nevét, méreteit, anyagát, mennyiségét, árát, beszerzési helyét.  A megbízás szerint ezek beszerzésében szívesen segítek, de ezzel a listával bárki el tud menni a konkrét helyekre a kiválaszott tárgyakat megrendelni, megvásárolni. Amennyiben azok egyidejű megvásárlására például anyagi okoból nincs lehetőség, akkor is egy jól tervezhető lehetőség, hogy tudjuk, bizonyos dolgok fél év múlva kerülnek a helyükre, de akkor tökéletes lesz az eredmény.
 
5. Kivitelezés helyszíni támogatása, vásárlásokban történő részvétel, dekorálás
Természetesen erre vonatkozó igény esetén szívesen részt veszek a helyszínen a munkálatok figyelemmel kísérésben, a lakás berendezésben, dekorálásban is.
 
6. További szolgáltatások:
- komplett lakberendezési tervezést, tervektől a dekorálásig
- örömmel vállalom akár egy-egy helyiség átalakítását is,
- lakberendezési tervek, látványtervek 3 dimenzióban való elkészítését, akár lakberendezők számára is
- ingatlan bérbeadása, eladása előtt annak dekoratívabbá tételét (értéknövelő felújítás)
- csak a berendezési terv, látványtervek elkészítését.
- befektetési céllal vásárolt, felújításra szoruló lakásokhoz az eladáshoz látványtervek készítését .
 
Kedvező árakkal dolgozom, fordulj hozzám bizalommal!
 
Általában mindenkinek van elképzelése arról, hogyan szeretné álmai otthonát berendezni. Van akinek határozottabb e tekintetben a véleménye, van akinek csak egy-egy kép él erről a fejében és olyan is, aki csak azt mondja: "Dóri, rádbízom".
 
Az álmok, elképzelések mellett nem mindenkinek olyan könnyű a helyzete, hogy kiválasztja az üzletben gyönyörűen összeállított, képeken-fotókon jól mutató szettet, összeállítást, kifizeti, beviszi a lakásába és kész...
 
A térbeli adottságok, a helyiségek méretei, a rendelkezésre álló összeg mindenkinek kijelölik valahol a határokat, azonban mégis mindenki arra vágyik, hogy legyen majd olyan az eredmény, mint amit megálmodott... és ehhez kell a lakberendező segítsége, tapasztalata, szaktudása.
 
Egy építkezés, átalakítás, felújítás, bútorvásárlás, burkolatválasztás rengeteg döntést, szakmai felkészültséget, rutint, tapasztalatot és rengeteg időt igényel. Sokkal többet, mint amit a előre gondolsz!
 
Hogyan rendezzük be a szobát, a lakást, a házunkat, üzletünket, irodánkat?
Hogyan fog kinézni? Kényelmes, otthonos lesz-e? 
Jól fog-e mutatni az a falszín, ami tetszett?
Praktikus lesz-e a konyha berendezése?
Marad-e elég hely az asztal körül, hogy eltudjunk menni körülötte?
Hol vegyem meg a burkolatot, a függönyöket kivel varrassam meg, mennyi csempét, tapétát kell rendelnem...és ezek fognak-e passzolni egymással? Jó lenne élőben több variációt is megnézni..
 
Sok döntést kell hozni, s a jó döntéshez át kell látni fejben az egész tervet, összefüggéseket, következményeket, összhatást, látványt és sorolhatnám még tovább. De nem teszem, a lakberendezés egy komoly, de nagyon örömteli feladat, mely akkor tud mindkét fél részére az lenni, ha a megrendelőnek esetleg gondot, fejtörést okozó feladatokat én megoldom, az öröm pedig közös.
 
Rengeteg kérdés, melyre könnyűnek tűnik elsőre a válasz, de ha nekilátunk, kiderül, hogy nehéz mindenre előre gondolni és pláne nehéz jól dönteni - elsőre.
 
Meggyőződésem, hogy mivel mindenképpen választanál burkolatot, bútorokat, falszíneket, dekorációs tárgyakat, s azokra meghatározott összeget el is fogsz költeni, akkor azok legyenek összehangoltan, megtervezetten, átgondoltan úgy kitalálva, hogy éveken keresztül szerezzenek örömöt, ha ránézel, amikor a barátaidat elhívod és mindennap, hiszen ott fogsz élni. Az össze-vissza megvásárolt tárgyak,átgondolatlanul berendezett helyiségek is pénzbe kerülnek, s sokkal többe, mintha egyszer szépen ki van találva, hiszen ami szép és jó, azon kevésbé változatunk.
1/13
A lakberendezés a szenvedélyem.
Örömmel tervezem meg lakások, házak, üzletek, irodák tereit, elrendezését, beosztását, hangulatát, egyéni stílusát.

Ennek segítségével sokkal könnyebb kiválasztani a bútorokat, burkolatokat, színeket, elrendezést, berendezést, mint mindent csak fejben elképzelni! Így már az elején látni fogod, milyen designt szeretnél, s az hogy fog majd kinézni a valóságban.

Tervezés menete